Nina Jankovic: Najlepša žena na svetu je moja mama

Ninu Janković nema potrebe posebno predstavljati. Sigurno ste je upoznali kao Valeriju, Svetlanu Lanu Lazić ili Tijanu na malom i velikom ekranu, i videli mnoga njena lica na pozorišnoj sceni. Nas je očarala lakoćom sa kojom nosi svoju lepotu, glumačkim umećem i posebnom harizmom. Sve su to bili razlozi da je odaberemo kao brend ambasadora naše poruke „Lepota na moj način“. Želeli smo da bolje upoznamo njenu lepotu i s tom idejom smo joj postavili mnoga zanimljiva pitanja. U nastavku saznajte šta je lepota na Ninin način.

Lepota u tvom životu igra koju ulogu: Srećni i zadovoljni ljudi su lepi. Lepota nije u savršenim fizičkim merama i simetrijama već u tome kakvu energiju ko od nas šalje. Lepota je i u prirodi koja nas okružuje.

Emocija koju osećaš svaki put kada se nađeš na sceni pred publikom je:  Emocija zavisi od uloge i predstave. Jedino što svaki put osetim je pozitivna trema koja me vodi kroz celu predstavu.

Poetsko ili prozno delo koje ti je promenilo život : Pesma Vasko Popa ,,Daleko u nama“ mi je promenila život onog trenutka kada sam je prvi put govorila na Fakultetu dramskih umetnosti, nakon čega sam postala i student istog.

Omiljena uloga koju si odigrala:  To su uloge naših velikih pisaca, kao što je Mila Duška Kovačevića i Inge Aleksandra Tišme. Naravno, tu je i Valerija, moja prva uloga na filmu ,,Montevideo bog te video”.

Tvoja omiljena greška : Trudim se da što manje grešim, i da pre donošenja važnih odluka uvek dobro razmislim i procenim situaciju. 

A ko bi mogla da biraš, koju bi ulogu volela da igraš : Volim izazove, tako da znam da bih volela da odigram nešto totalno drugačije, i nešto što do sada nisam imala prilike da igram.

[PICTURE]

Neobična osobina koja te čini drugačijom: Kod mene neke kočnice odavno ne rade, pa sam vrlo iskrena u komunikaciji. :) Što na umu to na drumu. U mom slučaju za glumu ima mesta na sceni i ispred kamera, u privatnom životu ne glumim i ne igram se sa emocijama, već me vodi iskrenost.

Autor koga najviše voliš i zbog čega: Duško Kovačević, moj Šapčanin i moja živa legenda.

[PICTURE]

Momenti koji su zaista obogatili tvoj život: Kada sam upisala FDU, kad sam dobila ulogu Valerije, kada sam stala na ludi kamen, i trenutak kada sam saznala da sam u drugom stanju.

Ogledalo je za tebe odraz tvog lika ili ličnosti? Ličnosti.

Jedinstvena je za tebe žena koja: Zna šta hoće.

[PICTURE]

Najbolje se osećam kada: Kada ono na čemu radim i u šta uložim i deo sebe doživi neverovatan uspeh.

A ko postoji nešto čega se nikada ne bi odrekla to je:  Moja porodica. 

Često priželjkuješ:  Avionsku kartu za kutak na zemlji gde još nisam bila. Kažu da bar jednom godišnje treba da odemo na mesto gde nikada pre nismo bili, mada se ja trudim da i češće od toga otkrivam neke zanimljive i egzotične delove sveta.

I nspiraciju nalaziš u: Ljudima koji me okružuju, kolegama, dobroj predstavi, kvalitetnom filmu i dobroj knjizi.

Najlepša žena na svetu za tebe je: Moja mama

Words by: Photographs by: Miloš Nadaždin