Oriflame vam predstavlja: Kaća Gaj i NovAge Ecollagen u 7 dana!

Pre jedno dva meseca Jasna sa kojim sarađujem u Oriflame-u mi je poslala na poklon celu kolekciju NovAge za negu lica. Ja joj samo naglašavam lice mi je strahovito suvo, samo da budu proizvodi za užasno suvo lice. Naime koža mi je nekada, pre porođaja bila mešovita, međutim posle porođaja ona je izuzetno suva, i ukoliko ne koristim dobre proizvode, bolna, iritirana i crvena.

Razmišljale smo zajedno nas dve kako da najbolje predstavimo kolekciju, i jednostavno za nešto takvo, poput nege lica, i za bilo kakvu konkretniju recenziju, te proizvode je potrebno zaista svakodnevno koristiti duži period. Odlučile smo da upravo tako i krenemo a da ih takođe nekako predstavimo kroz mojih 7 dana života. I gde ćeš idealniji trenutako nego 1. septembar!

1. Septembar: Subota
U principu ova subota nam je bila divna, kupila sam mašinu za šivenje za koju sam dugo skupljala i radila, išli smo na kolače i bila sam oslobođena posla zato što je bila subota i nije bilo potrebe da se dežura ceo dan na upisu u našoj školici. Vratili smo se kući posle celog dana na suncu i svi redom, obe mačke, suprug, dete, ja i lepo zaspali. Kada sam se probudila stavila sam gel za čišćenje lica iz kolekcije, inače ga držim u samoj tuš kabini i koristim u toku tuširanja. Veoma je prijatan i ono što je meni bitno nije jak i ne bole me oči ukoliko se njima približi. Inače imam strašno osetljive oči i sve sa jakim mirisom ih iritira pogotovo sada u trudnoći.

 2. Septembar: Nedelja
 Svako veče pred spavanje čeka me nekoliko stvari, ne znam da li primećujete tablete na kuhinjskom elementu, dakle popij vitamine za bebu u stomaku, popij magnezijum za trudničke grčeve, operi zube sa tri četkice, pusti kosu iz punđe i operi i namaži lice. Većina kolekcije za negu mi se iskoristi uveče pred spavanje.I jeste, nedostaje mi vreme kada sam samo mogla zaspati uz malo umivanja ali opet drago mi je da negujem lice kako treba. Toner stavljam na malo tupfera i nakon tuširanja i pre nanošenja noćne kreme nanesem na celo lice. Takođe je nežan i ne peku me oči, što mi je veoma drago.3. Septembar: Ponedeljak
Sada dok sam na trudničkom, ili leti kada je raspust, pa nemam časove, najviše volim što sam tu uveče kada je red za nju da spava. U principu ja radim do 10, držim časove i kući stižem tek oko pola 11 a nekada i malo kasnije. Ona do tada uglavnom spava, a ako ne spava kada me vidi se uzbudi i imamo problem da je uspavamo do 2 ujutro. Tokom cele prošle školske godine, sećam se samo tog trčanja kući da je vidim. I zaista sam zahvalna što je svako veče veoma slično, ili prepričava dan, ili se nešto svađa ili čitamo nešto. Svakako zaspi meni na ramenu. Baš pred odlazak u krevet najvažnije mi je stavljanje kreme. Od cele kolekcije najviše sam noćnu kremu potrošila i to zato što je veoma hidratantna i uklanja mi instant taj osećaj zategnutosti. Meni npr. uopšte ne prijaju kreme sa hijaluronom jer nekako mi baš snažno zatežu kožu i stvaraju taj neprijatan osećaj, i iskreno ujek biram hidratantnu varijantu. Planiram posle trudnoće (jer sada nema smisla) otići i do dermatologa i videti da li postoje neke zamene ili pak medicinski tretmani koji bi mi pomogli. Svakako do tada, ova krema me je oduševila, nežna je, laganog prijatnog mirisa i ujutru se budim sa hidriranom kožom.4. Septembar: Utorak
Pre samog ležanja u krevet stavljam i ovu kremu oko samih očiju, namenjenoj sitnim borama oko očiju. Od kako sam počela mnogo aktivnije da šijem primetila sam povećanje borica oko očiju, a takođe i one na čelu. Jednostavno uvlačenje konca u iglu ili pak bilo kakava ozbiljnija radnja proizvodi to mrštenje, ono koje se meni dešava ne kada sam ljuta nego kada pokušavam da rešim neki problem ili kada ozbiljno razmišljam. Mislim da treba da koristim ovu kremu redovnije, jer zaboravim često, naprosto noćna krema mi odstrani bilo kakav osećaj zategnutosti i ja posle jednog napornog dana samo zagrlim dete i zaspim (ok, sada kako su krenule u 7om mesecu i trudničke nesanice vala imam vremena kroz noć te se često setim i stavim kremu za oči negde tamo između pola 2 i 4 izjutra). Sama krema ima kuglicu u tubi koja mnogo pomaže pri aplikacije, barem meni je zaista prijao taj način nanošenja.

5. Septembar: Sreda
Moj jutarnji čupavac. Sada je u fazi da ona meni pravi frizuru (fizuja) ali i dalje nije izašla iz faze gde mi dozvoljava da je raščešljam. Nekada me je sramota malo, kao šta će reći ljudi, al posle se setim, vidi je kakva je, karakter, sva tako čupava i preslatka, svađa se kišom što je pala ili sa oblakom što neće kući kod mame. Objašnjava svakoj komšinici usput kako ona nije lepa ili dobra već kako joj je ime Ana, Ana Sakov i ima "de" godine a pokazuje 5. Malo je reći da obožavam ta naša buđenja. Inače jutarnja procedura mi je daleko jednostavnija od noćne. Malo umivanja i dnevna krema. Dnevna krema je laganija od noćne, stoga ako nekada osećam kako mi je suva koža ja samo ponovim noćnu kremu.

6. Septembar: Četvrtak 
Pored noćne kreme ovaj proizvod me je oduševio. To je serum za bore i ja sam mu najprijatniju funkciju našla u nanošenju pre same šminke. Jasna mi je rekla da je on najhidratantniji od svih proizvoda, i meni užasno prija da ga nanesem pre baze za puder. I vidim da je ovo nešto što su drugi primetili. kao super ti je lice, naravno svi misle da je od trudnoće, kao sijam i ti fazoni, medjutim ja uvela strogi režim hidriranja i nege lica. Iako koristim izuzetno blag puder i hidratantnu podlogu za puder, unošenje tankog sloja ovog seruma skroz mi je promenilo teksturu lica. Školica nam počinje sa radom, i prve dve nedelje održavamo upis, uzevši u obzir da sam na trudničkom nisam mogla mnogo da im pomognem ali odlazila sam često do škole. A ipak za posao volim se lagano našminkati. Prosto osećam se bolje.

7. Septembar: Petak 
Uvodni dan za vikend, taj mi je omiljeni. Inače i kada radim, petak mi je slobodan, tada se u školici drži samo nemački. Subotom ceo dan radim a petak uživam sa Anom, zato ga i volim. Zaista sam primetila veliko poboljšanje sa kožom lica u poslednjih skoro dva meseca. Ako ne želite uzeti celu kolekciju, najviše bih vam preporučila noćnu kremu, zaista je odlična i ovaj serum pred šminkanje. 

Words by: Photographs by: Dušan Isakov